KetoLabben

Juice av roseblader & bjørnebær – og rosens helsemessige egenskaper

I dag tok jeg eksperimenteringen med juicing et hakk lenger. Jeg tinte opp litt bjørnebær, og hadde planer om å bare bruke saften fra de oppi en av de vanlige juicene jeg stort sett lager hver morgen. Men så fikk så lyst til å teste ut nye smaker. Nå som jeg bare drikker juice hele dagen, blir det fort litt kjedelig, og jeg kjente det var på tide med noe spennende, for å ikke gå lei. JEG KJØPTE ROSER!! Og den deilige juicen jeg skal dele med dere nå inneholder altså knallrød juice av pressede roseblader i tillegg til bjørnebær, lime, gulrot og mye annet sunt og godt. Før jeg gir dere oppskriften, vil jeg fortelle dere litt om helsefordelene med nettopp roseblader og rosevann Informasjonen er hentet fra veientilhelse.no 🙂 På nettsiden deres finner du utrolig mye nyttig info 🙂

Rosevann ligger bak verdens eldste og mest stimulerende helse og skjønnhetshemmeligheter, med sin delikate og berusende essens. Det brukes i India og i arabiske land som et grunnleggende middel for å forynge huden, i religiøse seremonier og i matlaging.  Rosevannet har også utallige helsefordeler, og derfor skal vi fortelle deg hvordan du kan lage dette delikate og deilige vannet selv, til daglig bruk for huden.

Generelle fordeler med roser

 • –  Fordøyelse: Dersom du bruker roseblader i maten, kan disse hjelpe til med å rense tarmene og lette fordøyelsen. Du kan også ha dem i salater eller lage nydelig rosete.
 • – Sammentrekkende egenskaper:  blader trukket i vann kan hjelpe mot hevelse rundt øynene og lindrer umiddelbart.
 • –  Lettere pust: For å kurere influensa og forkjølelse, er det vanlig å bruke frukten fra rosebusken, som er den frukten som forblir i rosen når blomsten selv har tørket. Kok dem med sine frø, sil og drikk 2 kopper av dette hver dag.
 • –  Fordeler for huden:  Takket være rosevann og dets fantastiske egenskaper, kan du oppnå utrolige resultater når det kommer til å reparere huden, forhindre aldring av huden og kurere skader på huden.

 

Rosevannets egenskaper

 • –  Det er antiinflammatorisk og motvirker kongestion.  Tegn på trøtthet etter en lang dag lettes av denne nydelige lukten. Dersom du bruker rosevann på morgenen, for eksempel, vil du se at  de mørke ringene under øynene dine vil reduseres.
 • –  Det gjør hodepine bedre.  Bruk ved å væte et lommetørkle i rosevann og legg på pannen.
 • –  Det inneholder masse Vitamin C,  som er perfekt for å binde collagen og beskytte deg mot frie radikaler som fører til aldring.
 • – Det er avslappende.
 • – Det jevner ut  mørke flekker, strekkmerker og rynker.
 • – Det hindrer hårtap ved aldring, ved å forbedre blodsirkulasjon og styrke hårrøttene.
 • – Takket være dets B og E vitaminer, garvesyre og  pektin, fungerer det som en ideell toner for rengjøring og stramming av huden.
 • – Det er  antibakterielt og har helbredende egenskaper, noe som gjør rosevannet uerstattelig når det kommer til sår og kviser.

 

Her har du oppskriften på dagens deilige juice: 

4 gulrøtter

2 røde epler

3 dl tinte bjørnebær (hell saften som blir etter tiningen rett i juicebeholderen, og bærene i juicemaskin)

1/2 økologisk lime (med skallet)

3 cm fersk ingefær

6 stk røde roser (bare rosebladene)

 

*** Husk at rosene MÅ være spiselige, de aller fleste er det, men ikke kjøp roser som er sprøytet. Kjøp de økologiske 🙂  Denne oppskriften gir 6 dl juice

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben