Hvordan går det på dag 8 av 35? + nye oppskrifter

Beklager at det har gått noen dager uten oppdateringer, men jeg har giftet meg og feiret bryllup i helgen, så jeg håper jeg er unnskyldt 🙂

Jeg er på dag 8 av 35 i mitt «blirfrisk-prosjekt. For deg som ikke har lest bloggen tidligere, så er jeg diagnostisert med fibromyalgi. Noe som fører med seg både fysiske smerter og psykiske lidelser som humørsvingninger, dårlig søvn, negative tankemønster osv.. Jeg har ett eneste mål med livet akkurat nå, og det er å bli frisk. Jeg tror at vi kan spise oss friske fra ganske mange sykdommer. Om ikke helt friske, så i hvert fall mye friskere.

Etter å ha lagt om kostholdet,  til mer grønt, mindre kjøtt, mindre melk, mindre gluten og mindre sukker, så har jeg på 9 mnd opplevd betraktelig bedring i fysiske smerter, samt mindre humørsvingninger og bedre søvn. Men da jeg etter en uke sommerferie med BARE dårlig mat, kaker, godis, øl, vin, og brus begynte å føle meg mye verre igjen, var det ikke tvil i min kropp om at kostomleggingen virkelig hadde hatt noe for seg. Smertene var absolutt fremdeles til stede, men i mye mindre grad enn før. Det rare var bare at det hadde gått såpass sakte, at jeg ikke tenkte over det noe særlig før jeg plutselig kjente hvor mye stivere og vondere kroppen ble etter en uke med det gamle kostholdet igjen.

Jeg er sikkert som de fleste andre når jeg sier at «det gååååååår såååååååå aaaaaaalt for sakte»….. Jeg skulle jo helst blitt frisk og smertefri I GÅR, ikke sant?  Så jeg begynte å lese om «mystiske sykdommer» som bl.a min egen, men også ME, ADHD (som jeg dessverre også er diagnostisert med), chrons, bipolar, allergier etc. Og sånn jeg forstår det, så er dette sykdommer vi ikke helt vet hvor kommer fra og ei heller hvordan vi skal behandle. Medisiner på resept er stort sett bare symptomdempere og ikke helbredende.

Jeg personlig har stor tro på at naturen, som vi jo kommer fra på den ene eller andre måten, er både spiskammer og apotek for oss mennesker. Jeg tror at dersom vi hadde spist riktig fra starten av, og ikke minst stresset mye mindre enn vi gjør i disse tider, så hadde færre av oss vært syke. Og dessverre virker det som det dårlige kostholdet og stresset har endret arveegenskapene våre i tillegg, slik at DU kan bli født disponert for «mystiske sykdommer», og selv om du er kjempeflink med kosten og er verdens minst stressede person, kan du allikevel ende opp som syk… Noe jeg synes er veldig trist..

Men hva om vi tar grep nå i 2017? Starter med oss selv og håper å føre styrkede gener videre til våre etterkommere? Tenk om vi, nå i dag, kan være starten på en friskere fremtid? Tenk om 5 generasjoner fra i dag ikke lenger lider av livstilsykdommer fordi VI tok grep i 2017? Jada, jeg vet jeg bare drømmer litt her nå. Men det høres så fint ut.. Og hele meg brenner av ønsket om en friskere verden. Og det er ikke alltid så mye som skal til. Kanskje å bytte ut bare ett måltid hver dag med f.eks en grønn juice? Eller kutte ut ett kjøttmåltid pr uke? Ta en løpetur innimellom?

Som jeg startet innlegget med, så holder jeg på med et ganske heavy prosjekt for tiden. Jeg vil ha litt fortgang i helingsprossessen min, og har derfor bestemt meg for å «juice» som det så fint heter nå for tiden. Jeg drikker ferskpresset juice av frukt, urter og grønnsaker hele dagen. Dette gjør jeg for å restarte kroppen min. Jeg vil renske opp i alt fra tarmene til hjernen. Jeg vil ha en rens ned på cellenivå. En enkel tarmrens ville også gjort en god nytte, tror jeg. Men nå har jeg bestemt meg, og lest meg frem til at 28 dager er et minimum for å få en så grundig rens som jeg ønsker. (jeg kliner til med 5 uker) Målet er å tvinge kroppen til å slippe ut all forurensing som f.eks tungmetaller (kvikksølv bl.a). Viste du at koriander er en urt som kan renske hjernen din for denne typen forurensing? Jeg skal skrive mer om hva de ulike urtene og grønnsakene gjør i kroppen i et innlegg senere i uka. Det gleder jeg meg til. Mange aha-opplevelser der 🙂

Nå på dag 8 føler jeg meg opplagt og happy. Jeg har ikke opplevd slapphet, hodepine og ekstremsult, som jeg egentlig hadde forventet da jeg startet. De første 2-3 dagene var litt vanskelige. Det var forferdelig å kjenne lukta av all den gode maten resten av huset her spiste, og jeg klarte ikke å se på favoritt-tv-programmene mine lenger. Det var bare mat, mat, mat over hele linja! Men jeg holdt ut. Og denne gangen var det takket være at jeg hadde bestemt meg. Jeg holdt fokus på målet, som er å bli frisk. På dag 4 føltes alt egentlig helt greit. Jeg var ikke spesielt sulten. Jeg hadde selvfølgelig lyst på ting fra tid til annen. Men jeg sørget for å hele tiden drikke masse vann og te, for at ikke magen skulle være tom over lang tid. Jeg tror det har ført til at jeg aldri har kjent på en skikkelig sultfølelse i løpet av disse dagene. Nå må jeg nevne at i går spiste jeg mat! Men kun ett måltid. Og grunnen var mitt eget bryllup. Det var en sprekk, men en planlagt sprekk 🙂 Heldigvis føler jeg ikke noe på det i dag, og juicingen er i gang igjen, som før.

Jeg kan dessverre ikke fortelle dere hvorvidt jeg kjenner mindre smerter i kroppen pga juicingen ennå. Og det er fordi jeg gikk på trynet så det sang, på glattisen for 5 dager siden. Jeg slo meg bokstavelig talt halv ihjel og har sykt vondt i hele kroppen pga det fallet. Så jeg må nok vente til den smerten er helet, før jeg kan si noe om den kroniske smerten. Men når det er sagt, så tror jeg ikke at denne juiceperioden er nok til å gjøre meg frisk, altså. Jeg tror den gir en kickstart på en videre prosess, som vil bestå at å bygge kroppen opp igjen med bra mat. Jeg er klar for å gi meg selv et helt år, kanskje til og med to, på å bli helt frisk. Jeg har tross alt brukt 38 år på å bli syk 🙂

Det er et par negative ting med denne juicingen, og det er at jeg er veeeeeldig lei av å LAGE denne juicen hele tiden. Alt griset med den juicemaskinen gjør meg litt grinete innimellom. Så nå lurer jeg på om jeg skal ta noen dager med ferdigkjøpt juice, for å få litt pause fra dette griseriet. Jeg er nemlig redd det kan bli årsaken til at jeg evnt. ikke klarer å holde ut i 35 dager, og det ville jo være dumt. Jeg følger Essentially Juice på Instagram og har siklet på juicene deres i flere dager nå. De har til og med levering på døra! Så jeg lurer på om ikke det blir min redning fra å gå lei….

Jo! Også flyr jeg på do og tisser minst en gang i timen…. Ganske slitsomt når man er på jobb, kan du si. MEN! Når det er sagt, så blir jeg strålende lykkelig over å se at på dag 8 inn i prosessen, så tisser jeg 100% blankt! I motsetning til ekstremt mørkt de første dagene. Tydelig at det var mye dritt som kom ut av kroppen til å begynne med. Og DET må jo være positivt 😀  Ps! Beklager detaljene….

Også kan jeg jo nevne, at selv om det ikke er formålet med det jeg driver med, så har jeg gått ned hele 4 kilo!

Her får du dagens to oppskrifter på deilig, forfriskende juice:

Oransje 1 liter:

1 appelsin

1 kg gulrøtter

1/2 rød chili

3 cm fersk gurkemeie (eller 1 ts gurkemeiepulver)

Grønn 1 liter: 

1 agurk

1 brokkoli

1 lime

1 stangselleri (hel pk)

3 cm ingefær

 

One Comment

  1. Brit

    Hei : )
    Jeg har lyst å prøve dette,,og lurte på om hvor mye juice du drikker pr. dag?
    Og om du tar med frukt kjøttet også i juicen? eller kun vesken fra frukt/grønnsaker?
    Mvh Brit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *