KetoLabben

Gulrot & stangsellerijuice – Rens kroppen!

Som dere kanskje leste i går, så har jeg startet med «juicing». 4-5 ganger pr dag drikker jeg juice. Også spiser jeg ett måltid sammen med familien, det blir stort sett middagen. Jeg gjør ikke dette for å slanke meg, selv om jeg garantert kommer til å gå ned en del også (for jeg har en 10-15 kg mer enn hva kroppen min egentlig trenger) men jeg gjør det for å rense kroppen for giftstoffer og for å øke inntak OG opptak av oksygen i blodet. Noe som er superviktig for å ha en frisk kropp. (Ps! Jeg har ingen medisinsk utdannelse og skriver utifra egne opplevelser og opplysninger jeg har lest meg frem til) Vi er stort sett fulle av tungmetaller som f.eks kvikksølv. Tungmetallene stammer fra bl.a ting som vannet vi drikker, vaksiner og andre legemidler. Opphopning av denne giften i kroppen, i tillegg til at vi forsurer kroppene våre med sukker og annen feil mat, fører til at kroppen overbelastes og den klarer ikke lenger å rense seg selv, selv om den egentlig har en helt utrolig evne til selvhelbredelse. Medisiner er ikke helbredende! Det har til og med legemiddelforeningen innrømmet for lengst. Medisiner er symptomdempere! Og hva er det vi gjør når vi demper symptomene på at noe er galt i kroppen? Jo, vi lar det som er galt få utvikle seg til å bli enda kraftigere. Ta f.eks diagnosen lavt stoffskifte. I de fleste tilfeller av denne sykdommen, så er problemet at skjoldbrukkjertelen ikke produserer, eller produserer for lite av hormonet Tyroksin. I mange tilfeller er dette pga grov mangel på JOD. (riktig jod, vel og merke). Dersom kroppen får riktig næring, så vil denne kjertelen (i de fleste tilfeller) bli frisk nok til å produsere dette selv. Men i stedet for å bruke f.eks Kelpasan, som er et naturlig Jodtilskudd, så bruker vi medisiner fra legen. De medisinene hjelper ikke skjoldbrukskjertelen din til å bli bedre og produsere nok Tyroksin. Den medisinen ER Tyroksin! Du får rett og slett hormonene i tablettform. Noe som gjør at din skjoldbrukkjertel bare kan legge seg i dvale og slutte å jobbe. Hadde du derimot prøvd å reparere kjertelen med riktig jod, så kunne den begynt å virke av seg selv igjen. Men problemet er at å reparere en skadet kroppsdel med naturlige midler tar lang tid. Og dessverre er vi mennesker veldig glade i «quick fix»
Når kroppen blir full av denne giften og i tillegg får for lite oksygen, kan det skapes grobunn for diagnoser som bl.a ME, Fibromyalgi, Chrons, ADHD, Bipolar, Angst, Stressyndrom osv. Det er også grobunn for kreft, da det er forandring i cellene (celleforandring) som siden kan utvikles til kreft i kroppen. Her kan mangel på oksygen være en faktor.
Jeg har levd med store smerter i kroppen siden et hepatittB-angrep i 2009 Jeg var sengeliggende og stort sett på sykehus i 1 år. Jeg har blitt frisk fra det viruset. Eller det vil si, jeg har kvittet meg med den delen av viruset som vises på blodprøver i hvert fall, og kroppen har dannet antistoffer. Allikevel har jeg aldri blitt frisk. Energinivået har blitt lavere og lavere og smertene i kroppen har økt. For 1,5 år siden fikk jeg diagnosen Fibromyalgi. Som nå er hovedårsaken til at jeg ønsker å rense kroppen min for gift, da jeg har enormt stor tro på at jeg kan bli kvitt sykdommen helt. Men jeg vet at det blir vanskelig og jeg vet at det tar lang tid. Selv om juicefasten min består av 5 uker, så er det kun for å rense! Etter renselsesprosesen, så kommer hverdagen med mat for å bygge alt sammen opp igjen og få alle proseser i kroppen til å fungere som de skal. Jeg ble i tillegg diagnostisert med ADHD i 2007. Nok en diagnose jeg VET kan kureres med mat, for det har jeg selv erfart på både meg og to av barna mine. Men også her har jeg vært for svak til å klare å sette i gang en tøff prosess for å bli frisk. Jeg har klart det kun i korte perioder. Og til tross for ganske rask bedring, har jeg falt tilbake på det samme gamle, dårlige kostholdet, lightbrusen og alt for lite mineraler og vitaminer. Rett og slett død og tom mat. Som Oddvar Forsberg sier i sin bok «Hold deg frisk på naturlig vis»
 • Folk synes kanskje sunn, økologisk og helsemessig mat er dyrt. Men hvis folk hadde endret tanken til at man betaler for næring/kg i stedet for kroner/kg, så hadde kanskje fler ønsket å bruke mer penger på riktig næring.
Men nok om det, jeg skulle jo egentlig bare legge ut tips til en god og rensende juice.
Til 1 stort glass + to halvliters-flasker brukte jeg:
1 kg økologiske gulrøtter
4 stilker økologisk stangselleri
2 grønne epler
1 dl Rochester Ingefær-drikk
2 dl Kokosvann
2 ss chiafrø
Frukt og grønt kjørte jeg i juicemaskin, mens det andre bare rørte jeg inn.
Ett stort glass gikk med til frokost + litt ekstra stangselleri. Resten tok jeg med på jobb, og da har jeg næring nok frem til middag i 17.00-tiden 🙂 Da skal vi spise Pasta Vegetale (laget på røde linser) og torsk, brokkoli og blomkålmos 🙂 Gleder meg!
De flotte flaskene får du nå på Nille til bare 25,- !! Hvis du er medlem, da 😀 De er av glass…
Ha en strålende dag alle sammen!

8 Comments

 1. Karen

  Noen som vet hvordan man skal presse saft ut av stang selleri? Og hvilken juicer kutter den enkelt opp??
  Har prøvd 2go hos C ohlson- det funket ikke!?? Forslag? Har liten plass på kjøkken, så helst liten og praktisk!
  Takk!?

 2. Pingback: SLUTT Å KJEFT PÅ MEG!! + mine beste juiceoppskrifter - Elisabeth Holm

 3. Frode Halvorsen

  Hei

  Hva med frukt og grønnsaker en reagerer på ? Jeg har lekk tarm, og er det bare å kjøre på så vil kroppen rense og reparere seg, og etterhvert vil jeg forhåpentligvis tåle dette ?

  Eller vil du anbefale å holde seg helt unna ? Grunnen til at jeg spør, er at jeg reagerer på mye. Da blir det ikke så. Te igjen.

  Tåler ikke melkeprodukter, gluten og for mye sukker. Men det er også mye annet, men ikke så store reaksjoner som de 3 store plagene som nevnt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben