KetoLabben

Bringebærtrøfler – Lavkarbo

Siden jeg er i trøffelmodus om dagen, klarte jeg ikke å stoppe etter at jeg hadde både CHILITRØFLER og HVIT SJOKOLADE- OG LAKRISTRØFLER. Så her kommer en da en!

SJOKOLADE- & BRINGEBÆRTRØFLER!! Yummi!!!! 

15208016_279360285793368_2134191684_n

Disse er så silkeglatte, men samtidig faste og nesten litt karamellaktige, med deilieg smak av sjokolade og frisk smak av ferske bringebær.

Her får du oppskriften:

150 gr kremfløte

300 gr sukkerfri sjokolade (jeg bruker DENNE)

100 gr ferske bringebær

Kakaopulver eller carobpulver til å rulle i (eller du kan dyppe de i sjokolade)

Slik gjør du:

*** Kok opp kremfløten

*** Brekk opp sjokoladen og la den smelte inn i fløten

*** Mos bringebærene (jeg liker ikke frøene,

så jeg presser bærene gjennom en sikt, og bruker kun saften)

*** Rør bringebærmosen inn i sjokoladeblandingen

*** Avkjøl til massen er fast nok til å trille kuler. Ca.3 timer. Blir den for hard, lar du den bare stå i romtemperatur litt før du begynner.

*** Rull kulene i kakapulver eller f.eks frysetørket bærpulver

15151558_279360282460035_2062288850_n

10 Comments

 1. Helene

  Hei? har funnet frem 3 av dine oppskrifter på julegodis som skal prøves ut I kveld. Tilsammen trenger jeg da etter oppskriftene 600 gr av sjokoladen du refererer til. Dette blir da over 400 kr I bare sjokolade siden en enkelt er på 40 gram og koster 27 kr. Kan dette stemme eller har du forslag til noe rimeligere alternativ?

 2. Ranveig

  Hei 🙂 Jeg laget fløtekaramellene dine for 2 dager siden, men fikk ikke dette ordentlig til, dessverre. Men smaken er jo utrolig god. 🙂 Jeg hentet oppskriften fra funskjonell mat sine sider, og det sto at den kom fra deg. Men jeg ser i ettertid at det ikke står helt det samme i disse to oppskriftene. Jeg brukte akkurat samme mengde og ingredienser som står i oppskriften. Brukte en teflonkjele. Karamellmassen sto og småputret på ovnen i over en time, synes ikke den ble tykk nok etter denne tiden heller. Helte massen opp i en liten form og satte i kjølespapet. Nå har den stått der i 2 dager, men den stivner ikke ordentlig. Den er som en veldig tykk saus, dessverre. Ser du skriver at det ikke skal røres etter 15 min. Jeg rørte litt hele tiden, da det ikke står noe om dette i oppskriften fra funksjonell mat. Og kanskje den skulle stått på ovnen mye lenger? For massen var ikke så veldig tykk når jeg helte den i formen. Noe galt har jeg gjort, men litt forvirrende når ikke det står helt likt i oppskriftene. Skal bruke din oppskrift fra nå av 🙂 Nå har jeg satt massen i fryseren, men når den tiner blir den vel like klissete. Men men, smaken var utrolig god da 🙂 Veldig glad for at jeg oppdaget denne bloggen. Her blir jeg nok værende en stund tenker jeg 🙂 God jul! 🙂

  1. Elisabeth

   Hei 🙂 Håper du fikk det til andre gangen. Jeg vet ikke hvorfor oppskriften er annerledes på det ene stedet. Forslag til de du har i fryseren er å kutte de i biter mens de er frosne også dyppe de i smeltet sjokolade 🙂

 3. Hei Elisabeth.
  Jeg laget kransekakene dine i dag og de ble veldig god.
  Lurer på om du pleier å fryse de. Folk sier at hvis de fryses, blir de enda seigere.
  Ellers har jeg laget karamellen og daimen og de ble også veldig gode.
  Mvh Judith

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben