Lakrisfudge | litt sunnere…

Jeg ELSKER lakris og jeg ELSKER KARAMELL!! Hva er da bedre enn å lage lakriskarameller?!? ❤️

Her har jeg tatt utgangspunkt i den «gamle» oppskrifta mi på vaniljefudge og tilsatt litt sjokolade og MASSE lakris!

For en porsjon som gir ca 25 biter, trenger du: 

2 dl kremfløte

25 gr salt lakrissirup

1 ss Tagatesse

2 ts lakrispulver (jeg brukte 1 ts fint og 1 ts grovt)

100 gr sukkerfri og/eller veldig mørk sjokolade

 

Slik gjør du: 

Ha alle ingrediensene, bortsett fra sjokoladen, i en kjele og kok i ca 35 minutter.

Ta kjelen av plata og avkjøl til ca 60′

Rør inn sjokoladen

Hell massen over i en liten matboks med bakepapir i bunnen og avkjøl i minst 3 timer.

Skjær opp i små munnfuller

Pakk gjerne inn karamellene i matpapir 🙂

Noen ganger har jeg opplevd at massen har skilt seg etter at jeg har avkjølt den, slik at smøret har lagt seg på toppen. Ikke fortvil hvis det skjer, men skjær bare av smørlaget med en varm kniv, så er lakrisen like fin igjen 🙂

 

6 Comments

  1. Silje

    Hei. Jeg må lage disse med laktosefri fløte. Har prøvd den oppskriften din på karameller (som foresten var knallgode) og da måtte jeg forlenge koketiden med va 1 time hvis jeg husker rett. Hvordan tror du det i lurest å gjøre d med disse? Koke fløten en time før man har i lakrisen eller koke alt like lenge?

  2. Hege

    Å du store alpakka 😍😲😀.
    Dette må jo bare lages. Og jeg har alle ingrediensene hjemme akkurat nå. Tid har jeg ikke men…. Jaja, rydde kan man jo gjøre en annen gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *