KetoLabben

Smultringer | Lavkarbo

Jeg vet ikke om jeg skal le, skrike, hoppe eller rulle rundt på gulvet! Men nok en idé poppet ned i hodet mitt tidligere i dag. Og etter 7 forsøk fikk jeg det endelig til!! Jeg har m.a.o reddet dere fra å kaste 6 bokser cottage cheese, 30 egg, fløte, mandelmel og mye annet rett i søpla. For det har jeg nemlig gjort for dere  😛

Jeg har laget smultringer LAVKARBO!! Helt seriøst, trodde jeg ikke det skulle gå. Og jeg ble bokstavelig talt kvalm av å stå i timesvis over smultkjelen. Men nå? Nå er jeg bare glad!! Jeg klarte det! 🙂

Det eneste som mangler nå, er å finne ut hvordan jeg skal få dem like pene på begge sider. For nå er de nemlig bare fine på den siden du steker først 🙂 Men pytt, pytt! Smaken er kjempegod og de er knasende sprø utenpå! Jeg anbefaler å spise dem mens de fremdeles er litt varme. Men de er overraskende gode kalde også 🙂 Når de blir kalde kjennes de veldig tørre ut på utsiden, men er fortsatt gode og myke inni.

 

Dette trenger du til ca 15 stk 

En smultringdispenser (Jernia f.eks)

5 egg

1 boks cottage cheese

150 gr mandelmel (jeg brukte) fettredusert

5 ss tagatesse

100 gr fiberfin

5 gr fiberhusk

1 ts kardemomme

5 gr vaniljepulver

1 ts natron

1,5 ts hjortetakksalt

1 dl kremfløte

(+ 1 pk smult til steking)

 

Slik gjør du: 

Smelt smulten i en liten kjele.

Bland alle ingrediensene sammen i en blender.

Røra skal være tykk, men fortsatt kunne renne litt.

Fyll røren i smultringdispenseren og slipp ganske tynne ringer ned i den varme oljen.


Stek dem ca 45 sek på hver side. Ikke la oljen være alt for varm, da risikerer du at smultringene blir for godt stekt.

Jeg hadde to og to i oljen samtidig.

Noen ganger kom det litt røre ut på sidene, det bare klippet jeg bort når de var ferdige 🙂

 

Legg dem rett over på et kjøkkenpapir, så oljen trekker ut.

Noen av smultringene rullet jeg i en blanding av tagatesse og kanel. Det var helt himmelsk godt!

 

Her kan du le litt av de mislykkede forsøkene 😛

 

12 Comments

 1. Dag Rune Ellingsen

  Hei. Har du regnet på hvor mye karb det er på hele oppskriften, eller pr. 100g?
  Ellers takker jeg for jobben, og mine ble veldig fine og gode?

 2. Elisabeth

  Tenkte jeg skulle prøve disse herlighetene..? men, hvilken av boksene med cottage cheese bruker du? Den store magre varianten eller den lille boksen? Gleder meg til å prøve! ?? Ha en fin førjulstid! ❄️?

  1. bareholm

   Næmmen, det var da også noe å klage på 🙂 Jeg beklager feilen som dukket opp i min iver etter å dele en flott oppskrift med dere (eller dem, Hehe). Jeg skal rette opp i det med en gang, så håper jeg gysningene gir seg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben