KetoLabben

Lavkarbo Kransekakestenger – Ny og forbedret oppskrift

Da har jeg endelig fått tid til å mixe og trikse litt mer med Kransekakedeigen! Og gjett om de ble gode!! Nå er oppskriften faktisk ENDA bedre enn den var i fjor og i tillegg er den enkere, har færre ingredienser og mindre karbo! Wohoo!!

Her får du oppskriften til 15 stk

100 gr mandler

100 gr mandelmel (ikke fettredusert)

60 gr Fibersirup Clear

30 gr Tagatesse

1 eggehvite

Slik gjør du: 

– kjør mandler og mandelmel i en foodprosessor til mandlene er grovhakket

– tilsett de andre ingrediensene og bland godt

– sett ovnen på 180’c

– rull ut pølser på ca 20 gram

og legg de på stekebrett med bakepapir

– stek i ca. 12 minutter

– avkjøl og ringle over sukrinmelis eller sukkerfri sjokolade

 

15 Comments

 1. Vibeke

  Hei?vet ikke hvor jeg kan stille spørsmål, så prøver meg her. Jeg har laget karamelliserte valnøtter med tagatesse og fikk så ubeskrivelig vondt i magen. Har du hørt om andre som reagerer sånn? Og tror du det har noe å si på mengden tagatesse man bruker??vil såå gjerne bake med kunstig søtning, men dette søtningsstoffet er ikke snillt mot magen min, også er det såå godt på smak, så det er så synd å ikke kunne bruke det.?

  1. Elisabeth Groth

   Hei. Beklager sent svar. Jeg bruker sjelden Sukrin, fordi den ikke har samme bakeegenskap som tagatese. Tagatese er det eneste søtningsmidlet som kan karamelliseres og som fungerer på samme måte som sukker når det kommer til både smelting og pisking, som for eksempel i eggedosis 🙂

 2. Katrine Markhus

  Jeg laget disse kransekakestengerne igår. I alle år er det KUN mormor som har klart å lage disse perfekt. Seig i midten, sprø utenpå og akkurat passe søt. Jeg har prøvd ut flere oppskrifter, aldri fått de helt slik de skal være.
  Da jeg laget de i går, smakte de godt, men var ikke så seig jeg ville ha de. Så jeg pakket resten i en kakeboks, uten mye tro på at de ville slå helt an. I morges måtte jeg prøve en til. Og OI!!!! :O NAM!!! Skikkelig seige, sprø, passe søt og skikkelig, skikkelig gode! Disse skal jeg bake flere av og ha med hjem til jul. Mon tro hva mormor sier? Skal ikke fortelle at de er uten sukker før etterpå.. Hahaha..
  TUSEN takk for at du deler med oss. Andre gang jeg baker herfra, og andre gang jeg blir overrasket over at noe uten sukker kan være SÅ godt! Idag skal jeg sette pepperkakedeig og bake sjokoladekaken du har delt. Kanskje jeg for en gangs skyld kan få en jul der jeg ikke går opp i vekt? 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben