Brente mandler – sukkerfrie

Det er liksom én ting vi ikke kommer utenom når det gjelder godis i jula, og det er brente mandler 🙂 Jeg laget disse første gang i fjor og det har blitt mange ganger etterpå. Nå har jeg julekrydret de litt, men du kan også lage de med kun sukrin, hvis du vil det 🙂

img_0381

Du trenger:

250 gr mandler

90 gr sukrin gold

1/4 dl vann

1 ts kanel

1/2 ts kardemomme

1/2 ts pepper

1 ss smør

Slik gjør du: 

Spre mandlene utover et stekebrett og stek de på 180’c i 10 minutter

Ha alt det andre, bortsett fra smør, i en kjele og la det koke i noen minutter, til det begynner å tykne litt

Når mandlene er klare fra ovnen, har du de oppi sukrinblandingen og koker til det meste av væsken er fordampet

Tilsett smøret og kok i et par minutter til (ps! Smør KAN droppes, men gir en veldig god smak)

Hell alt utover et bakepapir  og spre mandlene godt fra hverandre

Strø gjerne litt ekstra sukrin gold over, for ekstra crunch 🙂

Enjoy!

 

5 Comments

  1. Elin

    Jeg har prøvd meg på å lage brente mandler etter di oppskrift …de blei bokstavelig talt brent 😅
    Hverken luktet eller smakte bra 🤔
    Hva tror du jeg kan ha gjort feil ? Rørte i gryta og hadde det på middels varme 🤔 Ellers så gleder jeg meg til å prøve andre av oppskriftene dine …så ut til å være mye godt 😋

  2. Pingback: Alle godis-oppskriftene samlet – LAVKARBO – Elisabeth Holm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *