Deilige fløtekarameller – lavkarbo

Disse ble delt i fjor også, men nå er de laget på nytt og denne gangen har jeg helt de over i små «issjokoladeformer». Du får de bl.a på TGR. Å helle de opp i former som dette gjør at du aldri vil få trøbbel med at karamellen blir for myk og du ikke kan skjære den i biter. Koketiden på karamell er alpha og omega, og det gpår nesten ikke an å si eksakt hvor lenge den skal koke, for det avhenger av type kjele, temperatur på plata og hvor mye du rører. Så her må man nesten kjenne seg litt frem. Men jeg pleier å si at den skal koke i minst 40, helst 45-50 minutter. La den koke til den er skikkelig brun, men IKKE brent. her er det en hårfin grense. Får du riktig koketid, kan du helle karamellen i en form og skjøre opp i biter slik jeg gjorde med denne oppskriften i fjor, du finner det innlegget HER 🙂

15227890_282629018799828_151534752_n

Til 60 karameller i issjokoladeform trenger du

4 dl kremfløte

40 gr sukrin gold

40 gr tagatesse

25 gr fibersirup gold

20 gr meierismør

Frøene fra en vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver

Litt havsalt, hvis du vil

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en kjele

La det koke i 40-50 minutter på svak til medium varme, det skal bare akkurat boble litt hele tiden, men ikke fosskoke.

Rør i karamellen med jevne mellomrom, litt ekstra ofte de første 5 minuttene, og slutt og røre etter 15 minutter.

Karamellen skal bli ganske brun og tykk.

Hell massen over i issjokoladeformer eller andre former og la stivne i kjøleskap, det tar nesten en hel natt for de å sette seg skikkelig, så ikke bli stressa dersom de fortsatt er veldig myke etter noen timer.

15218250_282629015466495_1475489107_n

Alt du trenger for å lage disse finner du på Sunkost og hos Funksjonellmat.no 🙂

15300589_282629028799827_30169416_n

10 Comments

  1. Pingback: Karamell- og sjokoladecookies – Lavkarbo – Elisabeth Holm

    1. bareholm

      Hei 🙂 Jeg bruker begge deler. Sirupen for å få den mørke fargen og pulveret for ekstra smak. Ikke mer enn 3 ss sirup, ellers blir massen for myk. Og 2-3 ts pulver i tillegg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *