Sjokoladekarameller | LOWCARB | Usansynlig god!

Jeg vet ikke hva det er som skjer på kjøkkenet mitt om dagen, men den ene herligheten etter den andre blir produsert. Sukkerfritt og glutenfritt snop, kaker, desserter og drikker blir mirakuløst tryllet frem og jeg begynner å tro at jeg har en hjelpende ånd (ikke HÅND, hehe) fra oven over meg. For noe av dette er nesten for godt til å være sant, men i dette tilfelle ER det sant. Og det er det jo ikke så ofte man kommer borti det. Er ikke regelen at «virker det for godt til å være sant, så er det som regel ikke det»? Men altså… Kjære lesere. Dere har fått både daim og pepperkaker fra en annen virkelighet av meg tidligere i november. I dag gir jeg dere ****trommevirvel**** SJOKOLADEKARAMELLER!!!!!!!!

15058506_277018486027548_344412310_n

Seige, myke men faste, søte og deilige sjokoladekarameller!!

15151413_277018482694215_114242787_n

Og her kommer den enkleste oppskriften i verden! Utgangspunktet er denne oppskriften på vaniljefudge men nå har jeg kokt den litt lenger, for å få karamell i stedet for fudge og i tillegg tilsatt sjokolade.

Dette trenger du: 

4 dl kremfløte

40 gr sukrin gold

40 gr tagatesse

25 gr fibersirup gold

20 gr meierismør

Frøene fra en vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver

+

200 gr sukkerfri sjokolade. Jeg brukte Funksjonellmat sin «Sukrinsjokolade»

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene (utenom sjokoladen) i en tykkbunnet (så det ikke brenner seg) kjele

La det koke i 45-50 minutter på ganske svak varme, det skal bare akkurat boble litt hele tiden.

Rør i karamellen med jevne mellomrom, litt ekstra ofte det første kvarteret

Karamellen skal bli ganske brun og tykk. Jo lenger du koker den, jo sikrere er du på at den ikke blir for myk når du skal skjære den opp. Men du MÅ passe på at den ikke brenner seg.

Når den er ferdig må du la den avkjøle seg i ca 15 minutter før du rører inn sjokoladen. Karamellen er utrolig varm, og den temperaturen tåler ikke sjokoladen. Brekk sjokoladen i biter og rør til den er smeltet.

Hell massen over i en form på 15×20 cm. Jeg brukte en sånn engangs aluminiumsform fra Meny. Spray den med formfett eller smør den med olje, så slipper karamellen lett etterpå. Bruker du en plastboks eller en ildfast form, så legger du bakepapir i bunnen.

Strø over litt grovt havsalt og la massen stivne. Det tar MINST 4-5 timer, men la den gjerne stå over natta. Ikke fortvil over at den er for myk etter noen timer, den kommer til å sette seg 🙂

15129785_277028652693198_1191440113_n

Disse bildene er HALVE oppskriften, så derfor bare 30 karameller. Hele oppskriften gir 60 biter 🙂

15139337_277028646026532_569114159_n

Skjær opp i passene munnfuller og pakk inn i matpapir eller cellofan. Perfekte julegaver <3

Jeg håper du nyter disse like mye som meg!

15086942_277018489360881_863075499_n

6 Comments

  1. Petra

    Må en bruke tagatesse i denne oppskriften for å få bra resultat? Vet at tagatesse er bra for å lage karameller o.l. Men merker bare at det ikke er helt bra for magen min…
    Hva kan en evt erstatte det med?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *