Ja, du leste riktig! Knasende, superdigg Daim!! Og du trenger kun 3 ingredienser og det tar bare 5 minutter å lage ? Kan det bli bedre!?
Du trenger kun dette:
• 2,5 dl tagatesse
• 20 gr smør
• sjokolade til å dyppe i (jeg brukte sukrinsjokolade fra Funksjonellmat)
Slik gjør du:
• ha tagatesse og smør i en stekepanne
• rør til det smelter. Det vil være klumpete først, men det smelter på noen minutter.
• la det koke noen minutter, til det er gyllenbrunt
• tøm det over på et bakepapir og la det stivne. Men før det stivner helt, kan du bruke en pizzaskjærer til å lage striper, så det blir lettere å knekke pene biter etterpå.
• Smelt sjokolade og dypp bitene. La de tørke på bakepapir 🙂

Lagde disse i helgen for å teste de ut før jul, og jommen er jeg glad jeg gjorde det!
Jeg brukte oppskriften som den er, men hadde 5 ss malte mandler i karamellen, slik at den ligner litt mer på høykarbo daim. Pluss et dryss himalaya salt over toppen på sjokoladen for å balansere smakene litt. De er himmelsk gode, og veeeldig mektige. Fantastisk. Tusen takk for god oppskrift 🙂
Oi! Det høres nydelig ut 🙂
Tagatesse er vel laget på noe fra melka. Litt usikker på om jeg tør å bruke det når barna verken tåler laktose eller melkeprotein. Hva tror dere?
Tagatesse er trukket ut fra laktosen i melk. Men behandlet på en sånn måte at alle spor etter laktosen er borte i sluttproduktet 🙂 Du kan lese mer om det her: http://tagatose.no
Hvor lenge holder disse seg? Må bare prøves altså!:)
Mine var like fine etter 1 uke. Men vil tro de kan holde i helt opp til 2 uker 🙂
Disse var veldig god. Men er jo ikke dajm. Da må det være krokan på mandler (og ikke knekk)
Men uansett tommel opp.
Neida, helt som butikkkjøpt Daim blir det jo ikke. Men den samme herlige knekken er der 🙂
Tagatesse…Hva er det og hvor får jeg kjøpt
Er naturlig søtstoff. Fås i helsekost 🙂
Pingback: Alle juleoppskriftene samlet i ett innlegg – LAVKARBO – Elisabeth Holm
Jeg bor i Danmark og har undersøgt, hvad der i Tagatesse. Jeg har irritabel Tarm og kan desværre ikke tåle inulin og oligosakkarider som er i tagatesse. Kan jeg bruge sukrin i stedet?
Pingback: Oppdatert igjen!! Mine beste oppskrifter til jul – Elisabeth Holm
Pingback: Alle juleoppskriftene samlet – LAVKARBO – Elisabeth Holm
Hvad er tagatesse? Og hvor køber du det?
https://www.gourmetoutlet.dk/da/tagatesse-sukker-erstatning-pulver-500g/a-51735/ 🙂
Hei!
Så nydelig ut! Vet du om man kan bruke sukrin gold istedetfor tagatesse? 🙂
Hei. Nei, det går dessverre ikke. det er kun tagatesse som har evnen til å karamellisere seg til knekk 🙂 Sukrin gold blir bare seig karamell 🙂
Hei, dette så godt ut. Hvor kjøper du de små aluminiumsformene i ulike farger? Mvh Malin
Disse kjøpte jeg på TGR 🙂