KetoLabben

Pepperkaker – u/sukker, gluten & melk

Jeg vet nesten ikke hvilke ord jeg skal bruke for beskrive disse pepperkakene! Jeg har gått siden jul i fjor og tenkt på hvordan jeg kunne utvikle pepperkakeoppskriften min til å bli 100% perfekt. For all del, de jeg laget i fjor var nydelige, men allikevel ikke helt der jeg ville ha de. Disse derimot… er helt perfekt. De er gode, de er knasende sprø og de er helt strøkne utseendemessig. Ser nesten ut som om de kommer fra en fabrikk :-O       //inneholder sponset produkt //

img_9918

I stad så slo det meg at dette er faktisk så bra at jeg burde selge oppskriften! Men det skal jeg ikke. Jeg skal dele den her med dere, helt gratis 🙂 Men… Kan jeg be om en liten tjeneste? Hvis dere deler oppskriften min; vær så snill å kreditere meg for den? Ikke bare kopier og lim inn i din egen blogg. Når vi som jobber med dette har kommet frem til et resultat vi er utrolig fornøyd med, ligger det stort sett alltid mange, mange timers arbeid med prøving og feiling bak. Mange av oss, som meg, tjener ikke penger på dette. Og da hadde det vært veldig fint å i det minste få litt kreditt for jeg gir dere ❤️

img_9909

Dette trenger du til 3 fulle brett med pepperkaker:

• 100 gr fibersirup gold

• 4 store ss sukrin gold

• 2 ts kanel

• 1 ts ingefær

• 1 ts pepper

• 1 ts kardemo

• 1/2 ts nellik

• 1/2 ts salt

 

*** Disse ingrediensene blander du i en kjele og lar det så vidt koke opp. Ta det av plata.

• smelt inn 100 gr Cocosa (kokosfett)

• 170 gr mandelmel (den fettreduserte fra Funksjonellmat)

• 100 gr Fiberfin

• 1 ts Fiberhusk

• 2 egg

 

*** Rør inn de siste ingrediensene. Du trenger ikke maskin, bare gjør det for hånd i kjelen du allerede bruker. Bland godt.

img_9899

img_9904

*** Pakk deigen inn i plastfolie. Strø mandelmel over og under deigen, så klistrer den seg ikke fast. La deigen avkjøle i kjøleskapet i minst 1 time.

*** Strø litt mandelmel på benken og kjevle ut deigen til ca 3mm tykkelse. Stikk ut de formene du vil ha.

*** Stek kakene på 180’c i 8-10 minutter. (Jeg måtte steke de små i 8 og de store i 10 min)

 

img_9902

img_9900

img_9908

Jeg har pyntet noen med sukkerfri, hvit sjokolade fra Cavalier (fås på Sunkost) og noen av disse har jeg igjen strødd lakrispulver på (det var knallgodt!!!) også har jeg pyntet noen til ungene med «m&m» 🙂

img_9920

img_9921

img_9926

img_9924

img_9926

14 Comments

 1. Anne Cath.

  Har du prøvd med vanlig sukrin i stedet for sukrin gold? SukrinGold inneholder Maltekstrakt så er Ikke glutenfri.. prøver meg også nå med vanlig sukrin i vaniljefudgene også, håper det blir bra ?

 2. Pingback: Alle godis-oppskriftene samlet – LAVKARBO – Elisabeth Holm

 3. Pingback: Pepperkaker  | annabuda

 4. Britt

  Desse skal testes? tusen takk for at du deler så mange flotte oppskrifter. Etter at sønnen fekk diabetes 1 i fjor høst,er eg stadig på jakt etter alternativer til vanlig bakst. Spent på desse ?
  Britt.

  1. bareholm

   Hei 🙂 Jeg brukte grønn, men du kan helt sikkert bruke den brune også 🙂 Jeg er usikker på det med Pofiber, det er to forskjellige typer stivelse, men allikevel med samme hensikt i bakverk. Så det er mulig det vil funke 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben