Hjemmelaget ketchup – fermentert


Nå har jeg endelig fått kloa i fermentert ketchup! Jeg leste om det på bloggen til Helene-Ragnhild for en god stund siden, og har i ettertid sett at ho har denne ketchupen «på alt», og har derfor tenkt at dette må virkelig være godt! Nå har sjefen min på Sunkost vært på kurs og kom hjem med den beste ketchupen jeg noen gang har smakt. Og jeg er virkelig ikke en ketchupelsker, altså. Spiser det egentlig bare på pølse eller pytt-i-panne, og ingen av disse tingene er hverdagskost, akkurat.

img_9836

Det er virkelig verdens enkleste oppskrift, og det at den er fermentert gjør at den i tillegg er helt super for magen og tarmene dine 🙂

Du trenger:

• 1 lite glass tomatpuré

• 1 ss Molkosan (bakteriekultur)

• 1 ss eplecider-eddik

• 2-3 ss lønnesirup eller kokosblomstsirup

• En klype himalayasalt

img_9837

• Bland alt sammen i en krukke og la den stå på benken i 4-5 timer eller gjerne over til neste dag, så fermenteringen setter i gang.

• Oppbevar ketchupen i kjøleskap i inntil 3 uker

 

img_9830

img_9831

img_9832

img_9834

img_9835

 


Users who have LIKED this post:

  • avatar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *