Jentekveld og himmelsk tapas!!

Som jeg nevnte i går, hadde jeg en skikkelig kosedag på kjøkkenet. «Jentene mine» som jeg traff første gang under Alpha-kurs i Frikirken for 3 år siden, skulle komme på besøk, og jeg fikk plutselig så lyst til å diske opp med noe skikkelig digg.

Planen fra tidligere på dagen var egentlig «å bare» steke rundstykker og sette frem litt eggerøre og godt pålegg, og det hadde vært kjempeflott det. Men litt utpå dagen kom det en enorm trang over meg! Trangen til å eksprimentere, teste, bruke tid og kose meg på kjøkkenet! Og den følelsen er det utrolig sjelden jeg har for tiden. Matlaging er stort sett forbundet med jobb for min del, og det fører til at lysten til å kokke på fritida er ganske fremmed. Og når den følelsen plutselig meldte seg, så måtte jeg bare hoppe i det.

På med skoa, bort på kiwi å handle at jeg trengte. Som vanlig klarer jeg ikke helt å begrense meg, så i stedet for å lage èn god rett, endte jeg opp med litt forskjellig: Salmalaks m/ponsusaus, Satay-kyllingspyd med en deilig peanøttsaus, hvitløksbrød, quinoa og en helt uforglemmelig, fantastisk, super, deilig, forfriskende mangosalat.

Her får du oppskriften på Kyllingpydene, peanøttsausen og mangosalaten 🙂 Jeg håper du gir dette et forsøk, du vil ikke angre 🙂

14962472_270709336658463_26790656_n

Du trenger 4 kyllingfileter og 12 grillspyd.

***Skjær kyllingfiletene på langs i ca 1 cm tykke skiver. Tre skivene på grillspydene.

Så lager du marinaden til spydene: 

1 dl Ketjap Manis (søt, litt tykk soyasaus)

1 ss Sambal Oelek (chilipaste)

2 ss Sesamolje

2 ss Nøytral olje

2 cm revet frisk ingefær

1/2 kinesisk hvitløk, finhakket

1 neve frisk koriander, finhakket

***Bland sammen alle ingrediense

***Pensle kyllingspydene med marinaden ca en halvtime før du skal steke de, så smakene rekker å trenge inn i kjøttet. Resten av marinaden skal du spare til peanøttsausen.

14962857_270709326658464_688500927_n

14958260_270709316658465_51680493_n

14958848_270709319991798_1872249393_n

14961435_270709309991799_1806984051_n

14936922_270709303325133_168555630_n 14958720_270709306658466_81630292_n  

Stek spydene i varm panne eller på grill til de er gylne og har en liten stekeskorpe

14937990_270709273325136_139170951_n

14958710_270709276658469_1712872492_n

Så kommer vi til peanøttsausen, du trenger: 

2 dl vann

200 gr grovt peanøttsmør

Resten av marinaden fra kyllingen

*** Bland sammen peanøttsmøret og vannet i en kjele, varm opp  og rør hele tiden, så det ikke setter seg fast i bunnen av kjelen. Når peanøttsmøret har blandet seg godt med vannet, tilsetter du marinaden og lar det hele koke i 2-3 minutter. Hold sausen varm frem til servering.

14958635_270709289991801_977452988_n

Til den fantastiske mangosalaten trenger du: 1 mango, 3 vårløk, 1/2 agurk, 1 kinesisk hvitløk, 1 neve frisk koriander, 1/2 rød chili og skall fra 1 appelsin.

14958299_270709286658468_1100069261_n

*** Finkutt hvitløk, chili og vårløk, riv appelsinskall på den fineste siden av rivjernet og skjær mango og agurk i passende terninger. Bland alle ingrediensene i en bolle og la det gjerne stå en times tid å trekke smak.

Dette kan serveres som det er, eller med «litt ekstra» som jeg gjorde i går. Du kan også «bare» servere det med litt ris 🙂

Vel bekomme!
14962312_270709249991805_1331517086_n

Ord for dagen

«Gi meg sinnsro til å godta

de ting jeg ikke kan forandre,

mot til å forandre de ting jeg kan,

og visdom til å skjønne forskjellen»

14963064_270709266658470_1939226579_n

 

One Comment

  1. Pingback: Salmalaks & ponsusaus – Elisabeth Holm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *