Squashspagetti m/ bacon & hjemmelaget pesto | glutenfri – lavkarbo

Det er deilig å være tilbake i balanse etter ferien! Den første middagen denne uka ble spagetti laget av squash. For å få til denne spagettien, må du ha en slik duppedings som du ser på bildet her. Den kjøpte jeg på nett for ca 500,- og den er sååååå verdt det!!! Jeg husker ikke hvor jeg bestilte den, men butikken het et eller annet med «raw»…. Har du ikke denne kutteren, kan du selvfølgelig bare skjære i strimler 🙂

13689578_1715293098719294_1716353965_n

13713262_1715293085385962_1249357517_n

13672538_1715293115385959_1797110143_n

Kok opp vannet på forhånd og legg squashen i det kokende vannet i kun 20-25 sekunder. Den skal bare bli varm. Koker den for lenge, ender du opp med en bløt «grøt»… Hell av vannet og rør inn 4-5 ss av den deilige pestoen og bland godt. Ha spagettien over i en tallerken og topp med stekt bacon og sopp.

13652765_1715293132052624_670708933_n

Topp gjerne med litt ferske cherrytomater også

13695785_1715293148719289_201152794_n

Her får du oppskriften på pesto: 

1 hel basilkum

3 fedd hvitløk

50 gr pinjekjerner (eller andre nøtter)

50 gr parmesanost (kan sløyfes ved allergi)

1 ts salt

1 ts svart pepper

En god, nøytral olje, til du har riktig konsistens (jeg brukte 4 dl)

*** Kjør alt sammen i en blender.

*** Oppbevar pestoen på glass eller flaske i kjøleskap

13713267_1715293102052627_2144499283_n

13713450_1715293078719296_1851969008_n

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *