Mungbønner – Alfaspirer – kikerter | slik spirer du selv, hjemme!

Jeg blir mer og mer interessert i ulike tradisjoner når det kommer til kosthold. Og det som fenger meg mest er de gamle konserveringsmetodene, bedre kjent i dag som fermentering, også er det veldig moro med spiring av bønner og frø!

Den siste tiden har jeg brygget min egen kombucha, det kan du lese om HER. Jeg har bakt surdeigsbrød og fermentert bokhvetebrød. Og sist men ikke minst har jeg nå også begynt å SPIRE!! Wiiiiii!!! Det er så gøy å se ting spire og gro på kjøkkenbenken 🙂

Spirer er så sunt at du burde spise det til alle måltider hele dagen, mener nå jeg!

13457738_1705134276401843_1434322903_n

13444544_1705134286401842_2107402988_n

Slik spirer du mungbønner:

*Legg 3-4 ss tørre mungbønner i vann i ca 8 timer (over natten)

13457738_1705134276401843_1434322903_n

13459502_1705134273068510_1916577081_n

*Skyll bønnene godt og spre de utover i et litt stort glass som ligger på siden. Store Norgesglass er supert til dette. Pass på at det ikke ligger alt for mange bønner oppå hverandre.

13444451_1705134303068507_1163512213_n

*Sett på et stykke papir med strikk rundt i åpningen på glasset, for å hindre fluer og andre ulumskheter i å komme inn i glasset. Ikke sett på lokk, for bønnene trenger luft.

*La de stå slik i ett døgn

*Allerede nå kan du se de første spirene komme ut som små haler

*De to neste dagene nå, skyller du bønnene godt og sprer de en gang til utover i glasset

*På dag tre er spirene helt ferdige og du kan oppbevare de i glasset med lokk på i kjøleskap i ca 1 uke

13435859_1705134263068511_73920776_n

13443985_1705134266401844_2130170623_n

13444208_1705134243068513_1837885805_n

Spirer kan du ha på brødskiva, ved siden av en middagsrett, blandet inn i salaten din eller rett og slett bare spise som snacks! De er skikkelig gode og knasende sprø 🙂

Jeg håper du vil prøve å spire du også <3

-Elisabeth

One Comment

  1. Pingback: Flytt hagen inn på kjøkkenet - Mikrogrønt - Urban Cultivator - Elisabeth Holm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *