Questbar | Så enkelt å lage selv, og SÅ godt!

Disse ble så gode, de!!! Jeg fant mange oppskrifter på nett, men synes liksom ingen av de var helt etter min smak. Jeg er veldig sær på proteinpulver og veldig sær på konsistens. For meg ble alle Questbarene jeg prøvde alt for harde. Nesten litt sånn at jeg ble redd plombene skulle ryke! Og flere av de smakte rett og slett alt for konsentrert proteinpulver. Nå har jeg satt sammen min egen oppskrift og er veldig fornøyd 😀 

 

Denne er glutenfri, sukkerfri og full av proteiner 🙂 

 

Dette trenger du for å lage disse selv: 

150 gr Fibersirup (jeg brukte Gold, men du kan bruke den blanke også)

100 gr mandelmel (jeg brukte den grove typen, ikke den fettreduserte)

100 gr sjokoladeproteinpulver 

10 gr kakaopulver (kan sløyfes, men jeg synes det ble for lite sjokoladesmak uten)

4-6 ss vann

+ evnt karamell, kakket sjokolade eller nøtter om du ønsker det 🙂  Oppskrift på sukkerfri karamell finner du HER

Slik gjør du:

Varm opp sirupen til den bobler

Ta kjelen av plata og rør inn de tørre ingrediensene

Tilsett vann litt etter litt

Det er stor forskjell på hvor mye væske mandelmel og proteinpulver trekker til seg, så du må bare føle deg litt frem

Masse SKAL være ganske så fast, nesten sånn at det er litt vanskelig å blande. Men den skal IKKE være tørr/smuldrete

Husk at den blir veldig mye hardere så fort den er kald 🙂 

Nå kan du forme den til små Questbars, eller du kan trykke ut en stor «plate» slik som jeg har gjort, og dele den i biter senere 🙂 

Jeg trykket ned litt karamell i mine før den stivnet 

 

Alt du trenger for å lage disse finner du på en av Sunkost sine butikker 🙂 Eller du kan bestille fra Funksjonellmat

 

Jeg har puttet hjemmelagde fudgebiter i mine Questbars i dag. 

 

Jeg fikk 12 slike store barer ut av denne oppskriften 

 

Karamellen er helt nydelig, og smaker godt som den er <3 


One Comment

  1. Hei Elisabeth! I dag skal jeg prøve meg på barene dine. Karamellen står og småkoker nå. Jeg gleder meg til å smake på dem. Takk for alle de herlige oppskriftene du deler med oss. Håper at du fortsetter med å utforske oppskrifter selv, der er du kjempeflink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *