Pukka fat tea | Alternativ til fettkaffe, fat coffee, bulletproof coffee

Det har vært mye OMG den siste tiden, og som jeg skrev i går så er det så enkelt at mye av det jeg har laget i det siste er bare så OH MY GOD, at OMG har rett og slett bare vært et veldig passende navn! Denne gangen fortjener en oppskrift NOK EN GANG denne tittelen. Men jeg valgte allikevel å ikke bruke det i overskriften, for å få tydelig frem hva dette er. Chai Latte som «fat tea» i stedet for «fat coffe / fettkaffe» som er så i vinden om dagen:) (i fare for å skrive det på norsk, velger jeg en mindre misoppfattende tittel) 😛 

Jeg har rett og slett laget en utrolig deilig Chai Latte, men den er oppgradert med flere hakk og ender i samme «ernæringsboks» som den populære fettkaffe´n. Denne er nemlig tilsatt både kremfløte, kokosfett og egg! Høres det rart ut? Jeg anbefaler deg å prøve, det er rett og slett helt nydelig! Og den er så næringsrik, at du faktisk KAN erstatte et måltid med denne teen 🙂 

 

Dette trenger du: 

2 poser god chai-te. Jeg har brukt «Pukka Vanilla Chai»

3 dl kokende vann

1 ss kokosfett

1 ts tagatesse eller brun sukrin

1/2 ts vaniljeekstrakt eller pulver

1 dl kremfløte

2 egg

1 ts Ceylon kanel

 

Husk at du må bruke Ceylon-kanel, ikke vanlig billig kanel. Den inneholder mengder av kumarin, som er skadelig for leveren din i store mengder. Spesielt skadelig for barn. Du kan lese mer om det HER

Husk at kokosfettet du bruker MÅ være kaldpresset, eller så kan du risikere å få i deg masse usunt fett. Jeg anbefaler den du ser jeg har brukt her, eller Cocosa.  

A4874r_1

 

Det finnes mye forskjellig vanilje. Her ser du fra venstre Ekte Madagaskar Bourbon vanilje i ekstrakt-form, Madagarskar Bourbon vanilje i pulver-form og Madagaskar Vanije pasta. Jeg anbefaler egentlig alle tre. Pass bare på at det er ekte vanilje, og ikke pulver med vaniljesmak.

 

Sunkost-butikkene selger også denne PUKKA-teen, samt mange andre gode teer. Bl.a Yogi og Karma 🙂 

 

Slik lager du Pukka Fat Tea

***Hell det kokende vannet i en stor kopp og legg i teposene

***Smelt kokosfettet inn i teen

***Bland kremfløte, egg, vanilje, søtningstoff i en blender

***Når teposene har trukket i 2-4 minutter, fjerner du de og heller teen oppi blenderen sammen med alt det andre

***Blend i ca 30-40 sekunder

***Nå må du varme teen litt igjen, da den har blitt kald av både fløten og eggene

***Jeg pleier å sette den i micro i ca 1 minutt

***Server med et strø kanel på toppen

 

 


2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *