Annonsebanner til The Workout. Bilde.

Deilig surdeigsbrød!

Surdeig er en annen ting som er veldig godt for mage og tarmsystem. I tillegg er det kjempegodt!

13219901_180596962336368_855427430_n

Her har du oppskrift på mitt grove surdeigsbrød bak i paiform. Jeg elsker den runde, fine formen på brødet. Dessuten synes jeg det hever bedre og steker raskere, enn når jeg steker det i lange, dype brødformer 🙂

Du trenger selvfølgelig en surdeigstarter, når du skal bake suredeigsbrød, og hvis du ikke har det fra før, så kan du klikke deg inn på Brød Og Korn og se hvordan det gjøres 🙂

2 stk grove surdeigsbrød

Start med å sette ovnen på 220´c

800 gr fin spelt

300 gr grov sammalt hvete

3 dl solsikkefrø

1 dl linfrø

2 store ss surdeig

1 ts salt

8-9 dl vann

Lag deigen uten surdeig først og la den stå i 30 min

Så elter du inn surdeigen

La deigen heve i 6 timer

Legg den over i former og hev i 2 timer til (husk å smøre formene med fett, smør eller olje)

Sett inn brødene og skru ned temperaturen til 180 og stek i 1 time og 10 minutter

Vil du ha ekstra sprø skorpe, kaster du inn et glass vann i bunnen av ovnen i det du setter inn bødene. Vannet vil bli til damp som legger seg på brødet og danner en crispy hinne.

13235995_180596942336370_1392503838_n

 

One Comment

  1. Pingback: GRILL, kjedelig og usunt? – Speltperlesalat m/ grønnkål og granateple – Elisabeth Holm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *