Den mest solgte retten på Frøken Holms Kafé!

Dette er en thaisuppe, eller tomatsuppe som vi også kalte det, den stod på menyen i Frøken Holms Kafé fra den dagen jeg åpnet 1.desember 2012, til den dagen jeg låste døra for siste gang 31.januar 2015. Det var den mest populære retten på hele menyen. Og tro det eller ei, den er glutenfri, melkefri, kjøttfri, eggefri og superenkel å lage.

IMG_2600

 

Du trenger:

8 store tomater

1 rød chili

2 gulrøtter

1 rød paprika

1 løk

½ sellerirot

1 persillerot

1 ss knust hvitløk

1 boks kokosmelk

1 liter vann

2 buljongterninger

Red currypaste (etter smak, noen typer er veldig sterke, noen er milde)

1 dl Thai fish-sauce

salt og pepper etter smak

Skall fra 1 sitron

Saft fra 1 lime

En tommelstor bit fersk revet ingefær

(Fersk koriander til garnish ved servering)

Kutt alle grønnsakene i grove terninger og kok alt bortsett fra kokosmelken i ca 30 minutter. Ta kjelen av plata og mos alt med en stavmixer til en glatt suppe. Rør inn kokosmelken og smak til med salt og pepper. Violá! Thaisuppe som de aller fleste liker! Du kan velge og du vil ha sterk eller mild thaisuppe, da regulerer du bare menden chili og rød karripasta.

IMG_2601

IMG_2602

IMG_2603

IMG_2604

IMG_2606

13140932_168534936875904_2086365158_n-1

2 Comments

  1. Pingback: Lavkarbo focaccia med smakfull topping - perfekt til suppe og gryterett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *