OMG Lavkarbo vaniljefudge !

Det blir kanskje litt mye OMG for tiden, men sånn er det bare når alt jeg trikser og mikser med på kjøkkenet blir nettopp det…: Oh My God!

Her får dere oppskrift på sukkerfrie fudge med deilig smak av vanilje 🙂

1890278-9-1448704259444

Du trenger: 

4 dl kremfløte

40 gr sukrin gold

40 gr tagatesse

25 gr fibersirup gold

20 gr meierismør

Frøene fra en vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver

Slik gjør du: 

Ha alle ingrediensene i en kjele

La det koke i 40-45 minutter på ganske svak varme, det skal bare akkurat boble litt hele tiden.

Rør i karamellen med jevne mellomrom, litt ekstra ofte det første kvarteret

Karamellen skal bli ganske brun og tykk

Hell massen over i en form på 15×20 cm. Jeg brukte en sånn engangs aluminiumsform fra Meny. Spray den med formfett eller smør den med olje, så slipper karamellen lett etterpå.

Strø over litt grovt havsalt og la massen stivne. Det tar ca 2-3 timer.

Skjær opp i passene munnfuller

Alt du trenger for å lage disse finner du hos Linda på Sunkost Storbyen Sarpsborg og på Funksjonellmat.no 🙂 

7 Comments

  1. Pingback: Deilige fløtekarameller – lavkarbo – Elisabeth Holm

  2. Zsuzsanne

    Hjelp! Jeg har prøvd å lage vanilje fudge flere ganger, og klarer ikke å få riktig konsistens. Det smaker nydelig, men stivner ikke nok. Den blir ikke stivere enn pudding. Hva gjør jeg feil?

    1. bareholm

      Da har massen kokt for lite. Hvor harde karamellene blir avhenger kun av koketiden. Og det er litt forskjell fra kjele til kjele og hvilken temperatur på plata de kokes ved. Så kok så lenge at du er like ved å tro de blir brent snart 🙂

  3. Pingback: Sjokoladekarameller | LOWCARB | Usansynlig god! – Elisabeth Holm

  4. Pingback: Mine beste oppskrifter til jul – uten gluten & sukker – Elisabeth Holm

  5. Pingback: Questbar – Lag det selv! – Elisabeth Holm

  6. Pingback: Questbar | Så enkelt å lage selv, og SÅ godt! – Elisabeth Holm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *