Det blir kanskje litt mye OMG for tiden, men sånn er det bare når alt jeg trikser og mikser med på kjøkkenet blir nettopp det…: Oh My God!
Her får dere oppskrift på sukkerfrie fudge med deilig smak av vanilje 🙂
Du trenger:
4 dl kremfløte
40 gr sukrin gold
40 gr tagatesse
25 gr fibersirup gold
20 gr meierismør
Frøene fra en vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en kjele
La det koke i 40-45 minutter på ganske svak varme, det skal bare akkurat boble litt hele tiden.
Rør i karamellen med jevne mellomrom, litt ekstra ofte det første kvarteret
Karamellen skal bli ganske brun og tykk
Hell massen over i en form på 15×20 cm. Jeg brukte en sånn engangs aluminiumsform fra Meny. Spray den med formfett eller smør den med olje, så slipper karamellen lett etterpå.
Strø over litt grovt havsalt og la massen stivne. Det tar ca 2-3 timer.
Skjær opp i passene munnfuller
Alt du trenger for å lage disse finner du hos Linda på Sunkost Storbyen Sarpsborg og på Funksjonellmat.no 🙂

Denne var helt enormt god! Litt usikker på om jeg traff 100% på konsistens. Pleier du å måle grader på massen?
Så vil jeg bare tipse om å bytte ut fibersirup gold med Sukrin Sirup Maple. Det gjorde jeg og det ble knallgod smak. Neste gang vil jeg ha i valnøtter også, så blir det Maple Walnut Fudge, en klassiker i USA😍
Vet du ca hvor mange gram karbo per bit det blir av disse?
Hei. Ca 0,7 gr pr bit 🙂
Nam ?. Jeg tåler ikke tagatesse. Kan jeg bytte den ut med mere sukrin, eller blir det feil i forhold til konsistens?
Hei. Du kan bytte med sukrin, men jeg opplever at fudgen blir litt mykere, da 🙂
Supert, takk for raskt svar ?. Litt mykere tåler jeg, så lenge den ikke bare blir suppe ?.
Jeg elsker snopet ditt, ,så nå er det på’an igjen ned masse godt juleknask. Geletrøffel?, karameller? KransekakeStenger???
Nam nam.
Du skulle vel ikke ha oppskrift på julevørterbrød? Det er godt med julepålegg på.?
Hei. Så hyggelig at du liker oppskriftene mine. Håper du koser deg masse i jula. Jeg har dessverre ikke oppskriften du etterlyser, men skal prøve å se om jeg ikke kan klare å utvikle en til neste jul 🙂
Pingback: Deilige fløtekarameller – lavkarbo – Elisabeth Holm
Hjelp! Jeg har prøvd å lage vanilje fudge flere ganger, og klarer ikke å få riktig konsistens. Det smaker nydelig, men stivner ikke nok. Den blir ikke stivere enn pudding. Hva gjør jeg feil?
Da har massen kokt for lite. Hvor harde karamellene blir avhenger kun av koketiden. Og det er litt forskjell fra kjele til kjele og hvilken temperatur på plata de kokes ved. Så kok så lenge at du er like ved å tro de blir brent snart 🙂
Pingback: Sjokoladekarameller | LOWCARB | Usansynlig god! – Elisabeth Holm
Pingback: Mine beste oppskrifter til jul – uten gluten & sukker – Elisabeth Holm
Pingback: Questbar – Lag det selv! – Elisabeth Holm
Pingback: Questbar | Så enkelt å lage selv, og SÅ godt! – Elisabeth Holm