Hjemmelaget mandelmelk

Det blir stadig flere og flere mennesker som reagerer å kumelk. I et vanlig, norsk kosthold utgjør melk en stor andel.  Da er det godt vi har andre alternativ til den gode og brukervennlige drikken. Som f.eks mandelmelk. Det er veldig lett å lage, og hvis du utnytter mandlene til det fulle, så blir det en billig melk også.

 

 

For å lage mandelmelk trenger du kun 1 liter vann og 250 gr mandler. Hvis du vil, kan du smaksette melken med vaniljepulver og salt, men det er ikke nødvendig. Melken er god som den er 🙂

Du bør helst bløtlegge mandlene i varmt vann i et par timer, men du kan bruke de tørre også. Grunnen til bløtleggingen er at stivelsen i mandlene blir brutt ned og ved blending vil du få enda mer av de sunne næringsstoffene med deg inn i melken.

13084285_163620800700651_312114930_n

Ha vann og mandler i en blender og kjør på høy hastighet i ca 20-30 sekunder

13020607_163620777367320_746591809_n

Nå må mandelmelken siles, og det gjør du gjennom et rent klede eller en nøttemelkspose, som er spesielt laget for å sile nettopp nøttemelk. Posen er så finmasket at du kun sitter igjen med en helt glatt og deilig melk uten små mandelpartikler som kan virke irriterende, spesielt hvis du skal drikke melken ren 🙂

13101117_163620780700653_2085007040_n

En nøttemelkspose koster under hundrelappen og kjøpes på din nærmeste Sunkost

13101431_163620740700657_232792229_n

Når melken har rent igjennom, må du vri/presse ut de siste restene

13090190_163620714033993_247367700_n

Mandelpulpen (restene) som blir igjen i posen, må du ta vare på. Dette kan du nemlig bruke til å lage bl.a annet disse digge superkulene eller du kan lage lapper 🙂

13077173_163620730700658_515378073_n

Hell melken på tette flasker og oppbevar den i kjøleskapet 🙂

13100987_163620684033996_1062589183_n

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *