Mine 20 «must haves» i matskapet!

Jeg er veldig allsidig når det kommer til mat. Jeg liker det aller meste (bortsett fra Oliven!!). Men det er noen ting som jeg bare MÅ ha i skapet til en hver tid. Noe fordi det smaker utrolig godt og jeg er helt avhengig av det, og annet fordi det er BRA for meg! Her er mine «must haves». Det ble 20!! Selv om jeg faktisk jeg trodde jeg bare hadde rundt 10 ting som jeg var helt avhengig av 😛  #sponsetinnlegg

13090536_163580764037988_1033637649_n

Jeg skal gi dere en liten innføring i hva det er og hva jeg bruker det til 🙂 

FIBERSIRUP OG FIBERSIRUP GOLD

Disse to er uten tvil på toppen av lista! Jeg bruker de til ALT! Bortsett fra middagen, da! Eller, nei det er ikke helt sant, for jeg brukte de til middagen første gang jeg laget PROTEINPANNEKAKENE mine. Da serverte jeg de med bacon OG fibersirup gold. Skikkelig amerikansk. Og selv om det var veldig sunt, så følte jeg meg skyldig der jeg satt og spiste, fordi det var umenneskelig godt…. Hehe…

FiberSirup Clear er en allsidig ingrediens i baking og matlaging. Den gir en god søtsmak, og kan for eksempel bidra til at kjeks og cookies får en sprø utside og myk kjerne. Fremfor alt er Fiber­Sirup Clear et vidundermiddel i hjemmelagde barer. Den gir
barene både søtning, perfekt konsistens og en god dose fiber. FiberSirup Clear er 60 % så søt som sukker.

FiberSirup Gold er tilsatt en liten mengde stevia og malt­ekstrakt. Den har en gyllen farge og en fyldig søtsmak. Fiber­Sirup Gold er et sunnere alternativ til honning og sirup, og er ideell over pannekaker, yoghurt, grøt, bær, is og desserter. FiberSirup Gold er like søt som sukker/sirup

Du får kjøpt disse på Funksjonellmat.no og på din nærmeste Sunkost 🙂

13059369_163580357371362_1043136206_n

COCOSASUKKER OG COCOSAMEL

Disse er bare SÅ gode!! Jeg elsker smaken av kokos!! Og siden en kokosnøtt er noe herk å åpne opp, og Bounty er så usunt, så digger jeg at det finnes både sukker, sirup og mel (og melk, for den saks skyld) som kan brukes til å lage deilige ting som f.eks OMG Bounty´s. Jeg bruker også kokosmelet til å bake kaker, jevne supper eller smaksette smoothies og shaker 🙂 Du får kjøpt dette på din nærmeste Sunkost eller du kan bestille fra Soma.no 🙂

13059514_163580720704659_59639619_n

13082146_163580340704697_285277749_n

INKABÆR!!

Dette ble en revolusjon for meg i 2016!! Jeg hadde ikke hørt om det før, og ble enda mer overrasket da jeg skjønte at det faktisk er PHYSALIS! Du vet, disse oransje, små kulene som er dekket til med et lite, tørt blad og som du stort sett alltid finner på et fruktfat eller som pynt på et koldtbord. Og de er såååååå gode!! De er vanvittig sure, men allikevel søte. Smaken minner ikke om noe annet jeg kan komme på. Jeg får vann i munnen bare av å tenke på de her jeg sitter og skriver….

Inkabær (Physalis Peruviana) har sin opprinnelse i Sør-Amerika og har en sterk og god søtsyrlig smak og mange bruksmuligheter! Inkabær selges ferske i mange dagligvarebutikker under navnet Physalis, og brukes blant annet ofte til pynt på kaker. Inkabær har en fantastisk god søtsyrlig smak, og er en spennende smakskombinasjon sammen med hjemmelaget sjokolade! De kan selvfølgelig også spises alene, sammen med annen tørket frukt og nøtter, i smoothies, kaker eller syltetøy. Økosjokolades Inkabær er økologiske og svært næringsrike med et høyt innhold av bl.a. protein, vitamin C og antioksidanter.

Du får kjøpt inkabær på okosjokolade.no eller på din nærmeste Sunkost 🙂 13059627_163585224037542_1388573179_n

MANDELMEL OG PEANØTTMEL

Enda to meltyper som er helt fantastiske. De kan brukes til så utrolig mye og smaker helt himmelsk! Mandelmel bruker jeg i kaker, pannekaker og annen bakst som erstatning for hvetemel. Mandelmel er ikke bindene sånn som hvetemel er, så man er nødt til å bruke Fiberhusk i tillegg, for å få et saftig og fast resultat. Mandelmel er glutenfritt og rikt på proteiner og fett.

Peanøttmel bruker jeg bl.a til disse deilige snickerskulene, men du kan også bake sjokoladekaker, nøttebunner og du kan til og med ha det i smoothien din 🙂

Du får kjøpt disse på Funksjonellmat.no og på din nærmeste Sunkost

13077313_163580704037994_1229826328_n

SUKRIN MELKESJOKOLADE!

Dette er to nydelige melkesjokolader med lavt kaloriinnhold. Sjokoladene har en fløyelsmyk konsistens, og er søtet med sukrin og stevia, som begge er naturlige og kalorifrie søtstoffer. En plate på 40 gram inneholder kun 4 g karbohydrat og 160/170 kalorier. Sjokoladen finnes i to varianter: Ren melkesjokolade og Melkesjokolade med mandler og havsalt. Mmmmmmm…….. <3

Den får du kjøpt på Funksjonellmat.no og på din nærmeste Sunkost

13077319_163580450704686_2054799078_n

CHILI- OG SJØMATKRYDDER!!

Økologisk, ubestrålt krydder. Viste du at krydder er en av «værstingene» når det kommer til bestrålte næringsmidler? Skal du bytte ut bare èn ting i skapet med noe som er ubestrålt, så bør du velge å bytte ut krydderet ditt.

Sjømatkrydderet er en skikkelig hit her i huset. Passer perfekt til skalldyr og all slags fisk. Det inneholder hvitløk, løk, anis, dill, fenikkel, pepper, salt og sitronskall.

Chili kryddermix er akurat passe hot! Perfekt i marinader, supper, gryter og chiliretter. Det inneholder blant annet chili, oregano, kummin og hvitløk.

Du får kjøpt dette på din nærmeste Sunkost eller du kan bestille fra Soma.no 🙂

13081804_163580740704657_1267908608_n

MANDELSMØR!!!!

Jeg bare ELSKER mandelsmør!! Det er noe med den litt brente, «varme» smaken og den deilige, myke konsistensen som bare får meg til å drømme meg til deilige, sydlige strøk. Mandelsmør kan jeg egentlig bare spise med skje og være fornøyd med det. Men du kan gjerne ha det på knekkebrød, brødskiva eller i stedet for smør på grøten. Du kan også lage verdens beste smoothie med mandelsmør i. Det finner du oppskirift på HER 🙂

Du får kjøpt mandelsmør på okosjokolade.no eller på din nærmeste Sunkost 🙂

13082072_163580754037989_1897046750_n

STEVIA!!

Stevia gir oss muligheten til å beholde den gode og søte smaken i kostholdet uten å ha dårlig samvittighet, eller være redd for overvekt. Stevia smaker ikke bare søtt, men er også utvunnet av en urt som har vist sin sikkerhet gjennom flere århundrers bruk på det latinamerikanske kontinentet. Steviolglykosidene har blitt brukt i stor skala i over 40 år i Japan, uten rapporterte sideeffekter. Inneholder ikke energi (0 kalorier), påvirker ikke blodsukkeret og gir heller ikke hull i tennene. Det er vanskelig å tenke seg et mer ideelt søtstoff! Jeg bruker det stort sett til å søte varme drikker som te og kaffe eller som søtning i grøt 🙂

13084081_163580520704679_910474401_n 

COCOSA!! Kokosfett!

• en naturlig blanding av de mest kjente MCT-fettsyrene (mellomlange fettsyrer)

• økologisk, uraffinert, ubearbeidet og ”raw”
• naturlig innhold av vitaminer, mineraler og antioksidanter
• god og naturlig smak og lukt av kokos
• egner seg ypperlig i varme retter, bakverk og konfekt
• godt næringssupplement i smoothies
• smørerstatning for deg som liker smaken av kokos

Du får kjøpt COCOSA på Sunkost og gjennom Soma.no

13084131_163580637371334_1999120717_n

LAKRIS!! 

Og ikke hvilken som helst lakris heller! Men lakris fra Johan Bülow !! Det er et lite stykke himmel!! Stikk innom nettsiden deres og se på utvalget av lakris i alle mulige former og smaker! Det er virkelig avhengighetsskapende! Disse to som jeg velger å ha i skapet til en hver tid er sirup og pulver. Jeg bruker det i bakverk, som f.eks denne OMG BROWNIES ! Du kan lage lakrismakroner, lakris-kaffelatte eller du kan rett og slett bare tømme den deilige sirupen over vaniljeis eller en digg pavlova <3

Her i Norge selges denne lakrisen bl.a på Sunkost 🙂

13090240_163580514038013_582190315_n

ALGER!! Spirulina!

Supernature Spirulina er en næringsrik superalge for energi, immunforsvar og blodsukker. Spirulina er verdens mest populære og kjente blågrønne alge med gode næringsstoffer som blant annet vitamin A og K, mineralene krom, jern og jod og proteiner. Den næringsrike algen passer for deg som har en aktiv livsstil eller trenger mer energi. Jeg bruker spirulina i smoothies og juice eller som ekstra tilskudd i sjokoladekuler og «raw balls». Spirulina smaker veldig «grønt», noe jeg personlig ikke har noe problem med. Men tro det eller ei: Nå har spirulina også kommet med smak av sjokolade og mint! Så nå er det bre å hive innpå! Den er helt nydelig! Jeg testet den første gang i en shake laget av kokosmelk, banan, raw kakao og mandelsmør + 1 ts av den spirulinaen med kakao og mint. Det var knallgodt!

Du kan handle, lese mer og bli inspirert HER. Og du får kjøpt det på Sunkost 🙂

13090497_163580587371339_233866876_n

Sånn, det var mine «must haves» på kjøkkenet. Senere i uka tenkte jeg å gi dere utvalget på badet mitt!

 


Users who have LIKED this post:

  • avatar

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *