Andebryst m/ persillerotmot og sursøt fløtesaus

Fredag kveld var jeg hjemme alene og bestemte meg etter en veldig lang og slitsom arbeidsdag, for at jeg skulle lage meg noe skikkelig godt til middag. Og jeg klinte likeså godt til med andebryst! Sausen jeg laget var «en tilfeldighet».. Den ble bare til mens jeg stod der og puttet oppi det jeg hadde for hånden. Og nyyyyyydelig ble den!

12991066_150558188673579_7250072224255427012_n

Slik lager du denne deilige middagen til 2 personer

Du trenger:

2 andebryst

1 liten søtpotet

2 persillerøtter

1/2 sellerirot

1 fast pære

5 dl kremfløte

1 ss honning

granatepleedikk (eller annen søt edikk)

Sukkerkulør (hvis du vil ha farge på sausen)

Salt

Pepper

Hvitløkspepper

Timian

Muskattnøtt

12963799_150557785340286_5222491997786000964_n

Slik gjør du: 

Sett stekeovnen på 180´c

Lag snitt i svoren på andebrystene og krydre med salt, pepper og hvitløkspepper

Stek de i panne på sterk varme i litt olje på begge sider, til de har fått en gyllen og sprø skorpe

Legg brystene i et ildfast fat og stek videre i ovnen i 12 minutter

Ta de ut, pakk de inn i folie og la de hvile i 12 minutter

Mens du steker andebrystene, lager du det andre tilbehøret.

Rotmosen: 

Skrell og kutt i biter selleriroten og persilleroten.

Kok de til de er møre. Ca 12-14 minutter

Hell av vannet og tilsett 1 dl kremfløte, 1/2 ts muskattnøtt, salt og pepper

Mos det hele med en stavmixer

12936732_150557552006976_636887664168100818_n

Søtpoteten og pæren:

Skrell poteten og kutt i små terninger

Del pæren i 4 og fjern kjernen

Stek terningene og pærebitene i det samme fettet som du brunet andebrystene

De trenger kun ca 1-2 minutter

La de renne av på et tørkepapir

Sausen: 

Den lager du i panna som du nettopp har brukt til både andebryst og søtpoteter.

Hell i 4 dl kremfløte og 1 dl vann

La det koke til sausen har blitt passe tykk, ca 5-7 minutter

Tilsett honning, edikk og krydder. Smak den til sånn du vil ha den

Tilsett evnt sukkerkulør for å få riktig farge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *