Whats not to like? Burger, ost, bacon, chips… SLOWCARB!!

Ja, du leste riktig! Her er alt slowcarb… I mitt hode er det egentlig LOWCARB, men for å ikke bli arrestert på ketchup´n og 5 stripene med søtpotetchips, så velger jeg å kalle det slowcarb 🙂  Bra er det uansett, og ikke minst GODT! Jeg har vært i Oslo i dag, og rukket å sitte 3 timer i bil å fundere på hva jeg hadde lyst på til middag. Og dette ble resultatet i dag. I Oslo har jeg vært på Spraytanhuset, det kan du lese mer om på bloggen senere i uka… Ble det bra?

Altså, burger…. Så godt det er og så innmari lekkert det ser ut. Men så er det jo så utrolig enkelt å lage!

12939246_142835252779206_489355839_n

Hamburgerbrødene (som er lavkarbo) fant jeg på denne bloggen HER. Der finner du også mye annet godt. Den dama har gått ned over 50 kilo. Ho er helt rå!

LCHF osteboller (5 stk.)

  • 3 egg
  • 3 dl hvitost, (jeg brukte synnøve gauda da den er på tilbud på coop extra nå. 58,90 for en kg, løp og kjøp!)
  • 3 ss mandelmel (type fettredusert)
  • 2 ts bakepulver

Fremgangsmåte!

  • Pisk eggene lett sammen, pisk så inn mandelmel og bakepulver.
  • Bland inn raspa hvitost, la det hvile i ca. 10 minutter i bakebollen.
  • Legges i klikker på stekebrett med bakepapir, og stekes i forvarmet ovn på ca. 190 grader i ca. 10 minutter. (Steketid kan variere fra ovn til ovn).
  • Avkjøl på rist!

12939357_142835049445893_1920959124_n

Burgerne består av 300 gr kjøttdeig (jeg synes dessverre karbonadedeig er for tørt, men liker du det best, så bruker du det)  1 ts salt, 1 ts chilipulver og 1 ts hvitløkspepper. Bland godt og form 2 store, tykke burgere. Gjør gjerne dette klart før du begynner med brødene og alt det andre. Da har kjøttet romtemperatur før du begynner å steke, og de blir raskere ferdig 🙂

12921132_142835739445824_55083079_n

12935312_142835716112493_1369438696_n

12957107_142835646112500_210414886_n

Jeg steker alltid maten min i COCOSA, men du kan bruke smør eller annen olje, hvis du vil. Kokosfett er bare så veldig mye bedre enn alt annet, og denne er helt fri for smak og lukt.

12966801_142835692779162_1289491684_n

Stekepanna er forresten fra Tilbords i Halden og er helt super til kjøttsteking. Fordypningene i bunnen på panna gir en veldig jevn stekeskorpe 🙂

12966093_142835576112507_625530442_n

Skrell og kutt en liten søtpotet i passende chips-strimler. Disse kan du steke inni stekeovnen på 190´c i 15 min, men jeg velger å putte de i panna sammen med burgerne. Sleng gjerne oppi litt bacon også med det samme 🙂

12935220_142835579445840_1284568682_n

Verdens beste ketchup fra Oliviers & Co <3

12920880_142835116112553_1408679945_n

Sleng på en god klatt med rømme 🙂

12935300_142835059445892_820882505_n

12939167_142835156112549_1710917490_n

12939559_142835142779217_417701551_n

12965998_142835146112550_1774144285_n

12968576_142835296112535_1309314547_n

Jeg håper du vil prøve! Jeg lover at du kommer til å kose deg 🙂

 

 

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *