Himmelsk lasagne

Jeg fikk denne oppskriften på pasta av ei venninne som like å eksperimentere på kjøkkenet. Jeg har lenge holdt den for meg selv, men nå er det på tide å dele. Den er så god at jeg ønsker å glede så mange jeg kan med den! (Takk for oppskrift, Merete) <3  Den er lavkarbo, glutenfri og enkel å lage!

12782224_1664185090496762_78239014_n

Start med å lage pastaen: 

  • 4 egg
  • 125 gr Philadelfiaost
  • 1/2 dl Fiberhusk (Fås på Sunkost)
  • 1/2 ts salt

Slik gjør du:

  • Ha egg og ost i en blender og kjør til en glatt masse
  • Tilsett fiberhusk og salt og blend litt til
  • La massen svelle i ca 10 minutter
  • Sett ovnen på 180´c
  • Nå har pastaen blitt ganske stiv, men fortsatt litt seig
  • Smør et bakepapir med olje og legg pastaen oppå
  • Smør et bakepapir til og legg det over pastaen igjen med oljesiden ned mot pastaen
  • Nå kjevler du pastaen så tynn du kan mellom bakepapirene
  • Stek pastaen i 10 minutter
  • Så fort du har tatt den ut av ovnen tar du en pizzaskjærer eller en kniv og deler pastaen i 4 like store biter
  • Nå er pastaplatene dine ferdige

12788003_1664185087163429_1845838685_n

Slik lager du sausen: 

  • 400 gr kjøttdeig
  • 1 boks knuste tomater
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts knust hvitløk eller 2 fedd finhakket
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts salt
  • 1 dl vann
  • Olivenolje
  • 200 gr revet ost til gratineringen

Slik gjør du:

  • Finhakk løken
  • Stek løk og kjøttdeig i litt olivenolje
  • Tilsett alle de andre ingrediensene og kok i ca 5 minutter
  • Legg saus og pastaplater lagvis i en ildfast form
  • Riv osten og fordel på toppen
  • Stek lasagnen på 180´c i ca 25 minutter (til osten er smeltet og gyllen)

12788293_1664185073830097_1932665554_n

Server gjerne lasagnen med en deilig, frisk salat 🙂


Users who have LIKED this post:

  • avatar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *