Thai Kyllingsuppe

Thai-mat er uten tvil det beste jeg vet! Og innenfor det Thailandske kjøkkenet igjen, er det råvarene kokosmelk, sitrongress, koriander og rød curry som er favorittene. Her har jeg laget en veldig enkel, men utrolig god suppe 🙂

img_7881-1890278-9-1453667242324

Til 2 personer trenger du:

1 boks kokosmelk (400ml)

2 dl vann

4 ss Thai Fish sauce

2-4 ts red curry paste (velg hvor sterk du vil ha den)

1 stang sitrongress

1/2 potte frisk koriander

1 neve peanøtter

100 gr rødkål

100 gr gulrot

1 liten boks bambusskudd

1 liten boks vannkastanjer

2 kyllingfileter

Slik gjør du:

** Del sitrongresset opp i 4-5 biter

** Bland kokosmelk, vann, red curry og fish sauce og kok det i 2-3 minutter sammen med sitrongresset

** Fjern sitrongresset (det er alt for hardt til å spises, vi vil bare ha den gode smaken i suppa)

** Finkutt rødkål og gulrot, ha det i suppa og kok videre i 5 minutter til

** Skjær kyllingfileten i små terninger og ha de oppi suppa det siste kokeminuttet

** Tilsett bambusskudd og vannkastanjer helt mot slutten, disse skal bare bli varme

** Server suppen med masse hakket korianser og strø over peanøtter (eller cashewnøtter, det er også godt)

** Jeg synes det er godt med noen skikkelig sprø og gode sukkererter oppå også 🙂

img_7882-1890278-9-1453667778244

One Comment

  1. Pingback: Maisfocaccia - perfekt til suppe - Elisabeth Holm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *