OMG Sjokoladekake!

Når katastrofe blir megasuksess !

Denne er både sukkerfri, melkefri og glutenfri.. TRO DET ELLER EI !!

12596025_1654012508180687_751979427_n-1890278-7-1454085812987

Jeg ble i utgangspunktet inspirert av en kake på Facebook, den igjen var inspirert av DENNE kaken fra Caroline Berg Eriksen, som hun igjen hadde blitt inspirert av gjennom DENNE oppskriften. Mange ledd her, altså 😛

12596308_1654012448180693_2005946707_n-1890278-7-1454085788608

Jeg har laget min egen variant, dels fordi jeg ikke hadde alle ingrediensen og dels fordi jeg ikke liker noen av de ingrediensene som var der i de andre oppskriftene, og sist men ikke minst fordi JEG GLEMTE å ha oppi noe av det som skulle vært der 😛

Jeg fant nemlig ut, da kaken allerede stod i ovnen, at Cocosa´n jeg hadde smeltet for å ha i røra fremdeles stod urørt i skåla si i micro´n :-O Men nå var det for sent. Og gjett om jeg er glad for det!! KAKA ER FANTASTISK! Og dere som følger meg og som tester oppskriftene mine VET at jeg aldri legger ut noe som jeg ikke kan gå god for selv 🙂

12607103_1654012461514025_2088120976_n-1890278-7-1454085888587

Dette trenger du til kakebunnen:

♥ 100 gram mandelmel (ikke den fettreduserte)

♥ 60 gram sukrin gold

♥ 60 gr tagatesse

♥ 35 gram kakaopulver

♥ 3 egg

♥ 1 ts vaniljeekstrakt/vanilla-paste

♥ 2 ts. bakepulver

♥ 2 ts. Fiberhusk

♥ 1/2 dl. sterk kaffe

♥  0,75 dl tykk kokosmelk

♥ en klype salt

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader

Bland sammen kakao, mandelmel, Fiberhusk, bakepulver og salt

 Lag eggedosis av egg, søtningsmiddel og vanilje

Når eggedosisen er lys og luftig, tilsetter du det tørre

Rør godt og tilsett deretter kaffe og kokosmelk

Hell røren i en springform på 20-22 cm i dia

Stek kaken i ca 30 minutter, avkjøl kaken i forma

12625810_1654012501514021_718413694_n-1890278-7-1454085838018

Dette trenger du til kremen:

1 boks kokosmelk

(den må være iskald, og du skal KUN bruke den tykke delen. «vannet» kan du spare til en smoothie)

1 ss tagatesse

1 ts vaniljeessens/vanilla-paste

2 ts kakaopulver

Slik gjør du:

Pisk opp kokoskremen med tagatese og vanilje

Tilsett kakao mot slutten

Bre kremen over avkjølt kake og pynt med de bærene du vil

Her kan du også strø over nøtter eller hakket sjokolade

12647604_1654012431514028_563950570_n-1890278-7-1454085944098

Mandelmel, sukrin gold, tagatesse og kokosmelk får du kjøpt hos din nærmeste SUNKOST-butikk eller du kan bestille det på Funkjsonellmat

9 Comments

    1. Lill-Iren

      Vakre denne i dag, å det er absolutt den beste lavkarbo sjokoladekake jeg har smakt. Serverte den til en kamerat som ikke er glad i kake, og han forsynte seg flere ganger 👍😛. Tusen takk for super oppskrift 😊

  1. Anita Halvorsen

    Denne så kjempegod ut, skal prøves 🙂 Hadde du klart å finne ut hvor mange karbohydrater et normalt kakestykke inneholder ? Hadde blitt veldig glad, da jeg har et lite barnebarn med diabetes. Hilsen momo 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *