Mandelsmør m/havsalt & kardemomme

Jeg har hørt folk snakke om mandelsmør og nøttesmør, men aldri tenkt at det var noe for meg. I dag fikk jeg utfordret nysgjerrigheten nok til å teste. Og vet dere hva? Det er såååååååå godt!! Planen var å ha det som pålegg, men nå har jeg sittet her å spist 4 store skjeer *flau*

12607180_1651238315124773_912265108_n-1890278-7-1453334619888

Slik kan du enkelt lage dette selv

250 g mandler

1 ts maldonsalt

1 ts kardemomme

1 ts vaniljepulver

1,5 ss Tagatesse

½ ts  havsalt

1 ss chiafrø

2 ss Cocosa

 Rist nøttene på et stekebrett i ovnen på 180 grader i 10 minutter

Ha mandlene over i en foodprosessor

 Nøttene blir først malt, så vil de begynne å slippe ut olje og bli bløte i konsistensen

Hjelp til med en slikkepott i kantene innimellom og kjør nøttene helt til du får et flytende mandelsmør

Dette kan ta alt fra 5 til 20 minutter. Ha tålmodighet!

Ha oppi resten av ingrediensene og smak til

Hell mandelsmøret over i en tett krukke og oppbevar i romtemperatur

12571102_1651238265124778_831758632_n-1890278-7-1453334636583

Alt du trenger for å lage dette får du på din nærmeste Sunkost eller på Funksjonellmat

12606869_1651238255124779_1731647435_n-1890278-7-1453334478972

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *