Gulrotsuppe m/ ingefær og kokos

Denne suppen fant jeg i et av Tinas Suppekjøkken-hefter på Kiwi, og jeg har laget den mange ganger. Den er nydelig og mettende 🙂 Server den gjerne med scones til.

1890278-9-1445249502633

Du trenger:

5 gulrøtter

1 purreløk

2 hvitløksfedd

2 cm ingefær

1 ts gurkemeie

4 dl vann

1 boks kokosmelk

Salt

Pepper

Sitronsaft

(I steden for salt kan du bruke Thai Fishsauce, det setter ekstra god smak)

Slik gjør du: 

* Skrell gulrøtter og kutt dem i grove biter

* Vask og grovkutt purreløken

* Knus og grovhakk hvitløken

* Riv eller hakk ingefæren

* Ha alle ingrediensene i en kjele, tilsett vann og kokosmelk

* La alt sammen koke under lokk i 20 minutter

* Kjør suppen glatt med stavmikser

* Smak til med salt, pepper og sitron

1890278-9-1445249541130 1890278-9-1445249623817

Urtescones

Du trenger:

50 gr mykt smør

3 dl hvetemel

1,5 dl havregryn

2,5 ts bakepulver

1 ts salt

2 dl yoghurt naturell eller melk

2 ss ferske, grovhakkede urter

revet skall fra 1 sitron

Slik gjør du:

* Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller for hånd

* Deigen skal være litt klissete

* Del deigen i 3 og form de litt runde med mel på henda

* Legg sconsene på et stekebrett med bakepapir

* Trykk de litt flate

* Stek sconsene på 225´c i 15 minutter

* Serveres mens de fremdeles er litt varme

1890278-9-1445249653318

1890278-9-1445249683920

1890278-9-1445249716321

One Comment

  1. Pingback: Søtpotetsuppe m/bacon & brie – Elisabeth Holm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *