OMG Troika!

Jeg tror at du mest sannsynlig ikke kommer til å tro det! Men DENNE Troika´n er bedre enn vanlig Troika! Og den er uten sukker, uten gluten, og full av rene, hærlié råvarer!

Jeg skal være ærlig å si at det tar LITT tid å lage den, men det er ikke vanskelig! Du må bare komme deg gjennom 4 steg før du kan nyte disse herlige godbitene <3

iphone_1890278_1455915893060-1890278-8-1455915893064

Lag 1:

*** Varm opp til kokepunktet, 75gr Fibersirup Clear

*** Mål opp 75 gr mandelmel (ikke den fettreduserte) 

*** Rør raskt sammen

*** Trykk massen ut i en form på ca 12×18 cm (en litt stor matboks f.eks) Legg bakepapir eller plastfolie i bunnen

*** Sett til avkjøling

iphone_1890278_1455916209647-1890278-8-1455916209650

Lag 2:

-Mål opp 60 gr kremfløte og 150 gr sukkerfri, mørk sjokolade

-La det smelte sammen på svak varme i en kjele

-Avkjøl litt og hell det over lag nr.1

-Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet

iphone_1890278_1455917291911-1890278-8-1455917291915

Lag 3:

-Kok opp 150 gr frosne bringebær og 50 gr tagatesse

-Legg i bløt 3 plater gelatin

-Press bringebærene gjennom en sil og rør inn gelatinen

-Avkjøl til geleen er HELT kald og tøm den over i forma

-Sett i kjøleskap til geleen har stivnet

iphone_1890278_1455917539137-1890278-8-1455917539141

Ta troika’n ut av forma og skjær opp i 16 biter.

Sett bitene i fryseren mens du smelter sjokolade til dyppingen

iphone_1890278_1455917718494-1890278-8-1455917718497

Sjokolade:

 

Her kan du lage egen sjokolade ELLER bruke sukkerfri. Slik lager du egen:

-Smelt 75 gr kakaosmør og 75 gr kakaomasse i vannbad

-Rør inn 25 gr Fibersirup eller agave/jacon-sirup

-La sjokoladen avkjøles litt

-Dypp en og en troikabit i sjokoladen og sett de på bakepapir

7 Comments

  1. Pingback: Oppdatert igjen!! Mine beste oppskrifter til jul – Elisabeth Holm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *